Ionisoitu vesi ja ORP

What is Oxidation Reduction Potential (ORP)?

ionized-water-and-orp-detail.gif

Oksidaatio muuttaa omenan ruskeaksi ja metallin ruosteiseksi. Ruoste heikentää metallia ja oksidaatio eli hapettuminen murentaa omenaa. Oksidaatio “varastaa” aineen elektroneja ja sitä voi verrata palamiseen, vaikkakin se tapahtuu hitaammin.

Vanheneminen on oksidaatioprosessi kehossamme. Toisin sanoen keho “ruostuu” ja vahingoittuu oksidaatiossa. Kuten yllä olevasta kuvasta voit nähdä, antioksidanttimolekyylillä on ylimääräinen elektroni, jonka se luovuttaa vapaalle radikaalille ja näin tehokkasti neutraloi sen. Tämä on tärkeää terveyden ja pitkäikäisyyden kannalta.

Reduktoiva ominaisuus hidastaa oksidaatiota eli hapettumista. Antioksidanteilla on tämä ominaisuus ja ne luovuttavat negatiivisesti varautuneen OH- ionin ja näin neutraloivat happiradikaalien haitallista vaikutusta elimistöön.

Hanavedellä on Suomessa yleisesti ORP arvo +100 - +400 ja sama koskee pullovesiä eli ne lisäävät oksidaatiota ja kuluttavat antioksidanttien varastojamme. ORP arvo mitataan millivoltteina ja se voidaan mitata ruuasta, vedestä, ilmasta. Niillä on joko positiivinen tai negatiivinen varaus. Positiivinen on haitallinen ja negatiivinen on hyödyllinen terveydellemme.

Mitä hyötyä negatiivisesti varautuneesta vedestä on?

Ionisoitu vesi auttaa hapen hyödyntämisessä, neutraloi haitallisia vapaita radikaaleja, nostaa energiatasoa, auttaa kehon happo/emäs tasapainossa, nesteyttää soluja ja kokonaisuutena vähentää monia ikääntymisen merkkejä.

Antioksidantteina toimiviin lisäravinteisiin (vitamiinit A, C ja E) käytetään paljon rahaa samoin kuin pullotetun veden ostamiseen. Vesi pullossa on yli 100 kertaa happamampaa ja sitä ei edes voida ionisoida, koska siitä puuttuvat elintärkeät mineraalit.

Vitamiinit A, C ja E pystyvät kuljettamaan happea niihin kiinnittyneen ylimääräisen elektronin avulla. Ionisoidussa vedessä hydroksyyli ionit etsiytyvät neutraloimaan vapaita radikaaleja ja kemiallisen prosessin sivutuotteena vapautuu happea, jolloin sitä on paremmin tarjolla ja vaikutuksia voi tuntea mm. kehon energiantuotannossa.

Heikko hapen hyödyntäminen kehossamme johtaa moniin ongelmiin. Happi on tärkeää ravinteiden hyödyntämisessä, energian tuotannossa ja koko elimistön hyvinvoinnissa. Suurin syy terveysongelmien kehittymiseen on solujen hapen puute.

Paras tapa aloittaa päiväsi on juoda iso lasillinen ionisoitua vettä! Käytä rahasi viisaasti ja sijoita tehokkaaseen ja luonnolliseen antioksidanttiseen veteen, joka tukee terveyttäsi. Juo ionisoitu vesi heti, jolloin saat suurimman hyödyn. Vuorokauden jälkeen se on menettänyt osan antioksidanttisesta vaikutuksestaan, ollen silti erittäin puhdasta ja emäksistä vettä.

Juo vettä, jonka on pH 8.5 – pH 9.5 ja ORP on vähintään -250mV. Veden pH:n ollessa yli 10, sen maku saattaa tuntua epämiellyttävältä korkean mineraalipitoisuuden vuoksi. Veden pH:n voit säätää usealle eri tasolle käyttötarkoituksen mukaan ja tulos riippuu aina myös vesijohtoveden tai kaivoveden lähtöarvoista.