Ionisoitu vesi ja pH

Ionisoitu vesi ja pH

Ionisoitu vesi vaikuttaa kehosi pH tasapainoon. Yleisesti ottaen olemme liian happamia. Hapan ympäristö kudoksissa tarjoaa ideaalisen kasvualustan erilaisille terveysongelmille. Keho yrittää puskuroida happamuutta esimerkiksi ottamalla kalsiumia luista ja magneesiumia suojaamaan sydäntä. Se varastoi happamia aineenvaihduntatuotteita mm. rasvakudokseen, mikäli elimistö ei pysty poistamaan niitä. Kristallisoituneet hapot aiheuttavat ongelmia mm. nivelissä, esimerkkinä kihti. Aineenvaihdunnan hidastuessa tulehdukselliset tilat ovat yleisiä ja johtavat kroonisiin sairauksiin.

Ionisoitu vesi on erittäin emäksistä, joten se liuottaa kertyneitä happoja ja tehostaa niiden poistumista elimistöstä. Hyvä aineenvaihdunta on terveyden perusta. Riitävällä nesteytyksellä on merkittävä vaikutus elimistön hyvälle toiminnalle.

Mikä pH?


pH “potential hydrogen” (vedyn potenttiaali) mittauksella selvitetään aineen sisältämän vedyn taso. pH taulukko 0-14 kertoo aineen happamuuden tai alkalisuuden. pH 7 on neutraali ja sen alle jäävät tulokset ovat happamien aineiden arvoja ja sen yli menevät ovat emäksisiä eli alkalisia.

Esimerkkinä suosittu Cola-juoma, jonka pH on 2.5. Se on lähes 50.000 kertaa happamampaa kuin neutraali (pH 7) vesi. Lasillisen Colaa (vaikuttava aine: fosforihappo) neutraloitumiseen tarvitaan 32 lasillista pH 7 vettä. Suojatakseen veren pH-tasoa 7.365 elimistön muut järjestelmät puskuroivat happamuutta. Koko elimistön tilaan voi siis vaikuttaa myönteisesti omilla valinnoillaan. Alkalisen veden juonti on yksi tehokkaimmista.